Zo mooi is het!

Zo mooi is het! Een voor mij veelbetekenend zinnetje, en direct ook een zinnetje wat in mijn gezin van herkomst veel betekend.

Toen mijn oma zwanger was van mijn moeder, had ze daarvoor al miskramen gehad en had ze een doodgeboren kindje gehad.  Ze had zo’n vurig verlangen naar kinderen, omdat ze ook al op leeftijd was, en had zoveel verdriet te verwerken gekregen, dat ze toen ze mijn moeder in de armen had niet kon geloven dat ze zo iets moois kon krijgen. Haar gevoel durfde dat mooie gevoel niet toe te laten, want stel ik zou dat mooie (waar ik al een paar keer naar heb misgegrepen) verliezen. Soms voelt het dan makkelijker om het gevoel van ‘zo mooi is het’ niet helemaal toe te laten, want dan kun je jezelf beschermen voor als je het toch weer verliest. En als je dat gevoel zo in je hart laat aankomen van zo mooi is het, dan zit daar ook nog zoveel verdriet, wat ook niet echt prettig is om naar buiten te laten komen…

En toen was mijn moeder zwanger van mij. En de materie van geboortepatronen is bijzonder fascinerend, want toen mijn moeder mijn in de armen had dacht ze, zoiets moois kan niet van mij zijn, en ook zij deed net als haar moeder, durfde bijna niet te geloven dat ze zo’n kado mocht ontvangen, dat ze dat waard was.

En toen was ik zwanger van Jort. En had ik Jort in de armen en zag ik een heel heel mooi baby’tje en toen dacht ik, zo mooi dat kan toch niet van mij zijn.

Ik durf bij heel veel prachtige dingen bijna niet toe te laten dat het zo mooi is. Dat alles zo mooi in elkaar zit. Als ik dat gevoel probeer te voelen overweldigd het me bijna en is het voor mij w.b. gevoel makkelijker om de deuren dicht te doen en snel iets anders te gaan voelen dan echt het gevoel van zo mooi is het toe te laten.

Nu ik, na vanavond een workshop te hebben gegeven over de present child methode, terug kijk op de avond, besef ik me weer zo mooi is het echt! Heerlijk om met mooie mensen te werken, te spiegelen, te ont-wikkelen, kinderen te zien, om mijn passie te mogen vertellen, om het vertalen tot een kern steeds opnieuw te mogen doen en andere mensen er in mee te nemen. En zo heerlijk is het dat ik al tekenend mijn materiaal maak, waar ik helemaal blij van wordt. En zo mooi is het dat ik  nog iets leuks in elkaar kon knutselen om mee te geven en dat ik al ‘fladderend’ en ‘blij’, kan doen waar ik energie van krijg.

Ik geloof echt dat het zo mooi is. Ik geloof ook echt dat het voor iedereen zo mooi kan zijn!